- Nové veganské řeznicví otevírá 23. ledna

16. ledna 2016 v 0:44 | Lena |  - Potraviny, výživa
Tak je to zde. Prvnní veganské řeznictví se bude otevírat ještě tento měsíc. Tato myšlenka se díky úspěšné kampani na Kickstarteru dočká realizace, a to ve městě Minneapolis v Minnesotě.

Takzvaný "Býložravý řezník" prodává celou škálu druhů masa a sýrů na rostlinné bázi. Místo kousků masa se používají ingredience jako cizrna, nebo tapiokový prášek. Náhražky masa a rostlinné sýry rozhodně nejsou nic nového, ale spojovat je s řeznictvím je bezesporu inovativní.

V roce 2014 fanoušci této myšlenky štědře darovali více než jeden a půl milionu korun sourozeneckému duu Kale a Aubry Walchovým. Jejich obchod se bude otvírat 23. ledna na 507 First Avenue.


Sourozenci získali své příznivce na farmářských trzích, kde měli stánek s vlastnoručně vyráběnými náhražkami masa.
Ve svém novém obchodě nabídnou zavedené stálice, jako například paprikáš z tofu a pšeničného lepku, italské párky, uzená žebra, pomalu pečené vepřové, či medovou slaninu.
"Vytvořili jsme komplexní a chutné produkty, které uspokojí každého býložravce, všežravce i samozvaného masožravce," tvrdí jejich stránka na Kickstarteru. Naše 100% veganské maso bez utrpení nabízí chuť, texturu i živiny, které se dají najít v mase bez jeho negativního dopadu na zdraví, zvířata nebo životní prostředí."

Sourozenci Walchovi si určitě zvolili výhodný způsob podnikání, jelikož masa se pomalu zříká čím dál více lidí. Byznys s veganskými produkty roste. Zahrnuje masové náhražky například od firem jako Fry´s & Beyond Meat, nebo populární a známý burger na rostlinné bázi od Impossible Foods. Jejich karbanátek z rostlinných živin a bílkovin, získaných ze zeleniny, semínek a obilnin je údajně od hovězího masa, co se chuti i textury týče k nerozeznání.
Mohou se veganské náhražky masa stát jídlem budoucnosti?

Všeho s mírou vážení.






Mé proroctví - Nový druh potraviny > ♫♪♫





 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | E-mail | 19. ledna 2016 v 13:17 | Reagovat

Dnes se dá vydělat snad na všem. Já bych to raději nekupovala.Už jen slovo náhražka mi nesedí a dělá se mi husí kůže. My tedy maso jíme, ale ne každý den. Nakupuji na farmě, kde vím, že se můžu spolehnout na kvalitu a zvířátka netrpí. Někdo určitě bude protestovat, ale jájsem tak naučená od dětství. Chovali jsme všechno možné a nikoho nenapadlo, že to tak nemá být. A ani si dost dobře nedovedu představit, že by tatínek, když se vrátil z celodenní dřiny sáhl třeba po pampeliškovém salátě.
Jak píšete nakonec. Všeho s mírou!

2 Lena / autorka Lena / autorka | 19. ledna 2016 v 18:39 | Reagovat

Já bych ráda ochutnala. Má známá se takovými věcičkami živí každý den. Občas u ní něco uďobnu, někdy to ujde, jindy má můj obdiv, nedá se to jíst. Také sem tam kupujeme ve zdravé výživě určité "mňamky", ale s mírou a zdravým rozumem. Kupř. Tofu mne neoslovilo.

Kdybych doma po náročném pracovním dni předložila na stůl pampeliškový salát, byla bych slovně vypampeliškována :). Ovšem, jako salát po hlavním jídle, nebo jako lehkou odpolední svačinku (svačinka by byla pouze pro mne), proč ne.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama