- Zelené potraviny > zdraví, regenerace - účinky, mé zkušenosti

20. června 2014 v 20:07 | Lena |  - Zdraví z přírody

Naše těla v poslední době doslova vyžadují potravu, která se skládá ze zelených rostlinek. Naše buňky, kterých je zhruba 70 miliónů vlastní inteligenci Vesmíru a Ví, co je pro ně dobré.

Zelené rostliny a nápoje, které si z nich připravíme obsahují velké množství chlorofylu, jež naše buňky dokáží velmi dobře zasytit, zároveň však také, a to je důležité PROČISTIT, zásobit nás kyslíkem. Díky chlorofylu naše těla v podstatě dýchají, dochází k lepšímu přenosu kyslíku, což zvyšuje i naši celkovou vitalitu a výkon. Chlorofyl nám rovněž zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran, popálenin, zabraňuje tvoření infekcí a následně zánětů. Pravidelným užíváním zelených potravin dokážeme velmi posílit imunitní systém, což zejména v nynější době BUDEME VELICE POTŘEBOVAT. A naše tělo to VÍ, proto po nich tak "volá".

Zelené rostliny obsahují stavební látky, které žádná syntetika nenahradí. V rostlinách bylo např. při různých rozborech identifikováno několik set různých druhů karotenů. Oproti tomu počet uměle vytvořených karotenů v různých vitamínových preparátech by se dal spočítat na prstech jedné ruky. Obrovský rozdíl že? Již tato informace je velmi motivující k tomu, abychom dali přednost přírodě. V uměle vytvořených minerálních preparátech ve větší míře chybí spojovací a stavební látky, tudíž nemají pro náš organismus takové využití, jako přírodní. Tento proces se dá určitým způsobem přirovnat ke stavbě domku z cihel. U přírodních minerálů sedí cihla na cihlu, všechny se navzájem spojují, opírají jedna o druhou a konečná stavba pevně drží. U uměle vyrobených některé cihly chybí, a proto při stavbě není možno navazovat a výsledný efekt je nestabilní.


Účinky zelených nápojů
Zelené nápoje jsou enzymaticky aktivní. Omlazují, mají antioxidační účinek. Ochraňují před různým zářením, nelze opomenout zmínit např. záření RTG., před rakovinou a chronickými chorobami. Máte problémy s tenkým střevem? Pijte zelené nápoje!! Zlobí Vás paradentóza, kazí se Vám zuby, trápí zápach z úst, pálení žáhy, jste agresivní? Máte obtíže s překyselením organismu? Pijte zelené šťávy. A co na to diabetici? > Regulace zásaditosti upravuje průchod cukrů skrze střevní stěny. Tím se postupně normalizuje hladina cukru v krvi. Jste světlý typ a lehce se spálíte na sluníčku? Pijte zelené šťávy. Užívání je také vhodné při únavě, CFS!! Chcete se vrátit ke svému původnímu Já? Chlorella je darem přírody, protože má v sobě zakódovanou prapůvodní informaci života, a tu předává každičké buňce našeho těla - tím se naprosto odlišuje od dnešní časté průmyslově zpracované "mrtvé stravy". Pití zelených šťáv je doporučováno při autoimunitě, civilizačních ne-mocech.

Shrnuto, sečteno > zkrátka, všude tam, kde je třeba posílit, obnovit.

Před několika lety jsem měla na ruce odřeniny. Shodou okolností jsme doma měli přípravek z čisté řasy chlorelly. Napadlo mne zrealizovat malý experiment. Na jednu vybranou část odřené kůže jsem několik dnů přikládala rozpuštěnou chlorellu v převařené, vychlazené vodě husté konzistence. Druhou jsem ponechala volně. Část s přikládanou chlorellou se zahojila dříve! Tím jsem si v podstatě potvrdila to, co mi již dávno říká mé "podvědomí". Zelené potraviny regenerují! Na to není třeba žádných knih, žádné oficielní vědecké studie, zjistím si to sama. Vlastní zkušenost je nenahraditelná. A zelené potraviny regenerují, jak zevnitř, tak z vnějšku. Navíc - hemoglobin, tedy krevní barvivo má dle rozborů obdobnou chemickou strukturu, jako chlorofyl, jenž je obsažen v rostlinách. A chlorofyl se v rostlinách tvoří díky Sluníčku. V této návaznosti tedy, pokud zelené rostlinky konzumujeme, dopřáváme našemu tělu "čistý" energetický vzorec. Obdobné je to v podstatě i konzumací živé potravy, ovoce, zeleniny, kdy jejich šťávy, pokud vyrostly venku, na Sluníčku mají ohromnou sílu. To mám již dávno vyzkoušeno a mnozí z Vás jistě také. Energetická síla (záře) je u živých potravin, které se vypěstovaly v přirozeném prostředí a byly vystaveny slunečním paprskům mnohem silnější, výraznější, čistější a pro nás lépe využitelná, než energie z umělých výpěstků, což poznáme zejména v zimě. Ovoce a zelenina, jež se v tomto ročním období "uměle" vypěstuje, je téměř mrtvá, neživá, bez energie. Ten rozdíl je skutečně markantní!


Příklady zelených potravin se silným účinkem

Chlorella pyrenoidosa
Je sladkovodní jednobuněčná řasa, která dle různých výzkumů na naší planetě údajně přežívá již 2,5 milionů let. Díky látce chlorellin, která má výrazné antibakteriální účinky je také nazývána přírodním antibiotikem. Chlorella v porovnání s ostatními rostlinami obsahuje největší množství chlorofylu. Při procesu zpracování se totiž nenarušuje její struktura stěn a tím se jedná o čistý produkt bez přidaných látek (různých pojiv, konzervantů, které zbytečně zatěžují náš organismus).

Účinné látky chlorelly
Obsahuje růstový faktor CGF, který podporuje buněčný růst. Tato složka má vliv na posílení organismu. Další složkou je chlorofyl, který se podílí na zlepšení krevního obrazu. Také urychluje hojení ran a zabraňuje zánětům. Mimo těchto dvou látek chlorella obsahuje ještě chlorellin a sporopollein. Chlorellin je probiotikum a přírodní antibiotikum. Spollerin se stará o detoxikaci. Chlorella také obsahuje hojné množství bílkovin. Je bohatá na vitamín A, H, D, C a vitamíny skupiny B. Kupříkladu vit. B12 obsahuje více, než hovězí játra, nebo pivovarské kvasnice. U Céčka se uvádí podstatně vyšší hodnoty, než u pomerančů, velmi slušný podíl Fe, tedy železa a podíl Ca-vápníku zhruba 20krát vyšší, než u kravského mléka > dobrá zpráva pro osoby s nesnášenlivostí laktózy, nebo mléčných bílkovin. Z minerálů obsahuje draslík, zinek, fosfor, hořčík, měď, sodík…

Chlorella se uplatňuje v boji s rakovinou, kdy se při jejím užívání zvýší čistota zdravých buněk a zároveň sníží bujení a destrukce buněk poškozených. Látky v ní obsažené mají schopnost zvyšovat počet a aktivitu obranných bílých krvinek, které jsou schopny rakovinné buňky efektivně likvidovat. Dle různých výzkumů se uvádí, že při rakovinových nádorech se při dlouhodobém užívání, tedy zhruba 6-8 měsíců snižuje růst zhoubných buněk o zhruba 50%. Funguje způsobem, kdy se díky užívání této řasy zvýší činnost T-buněk a makrofágů. Dále bylo údajně zjištěno, že byly identifikovány a izolovány dva glyceroglykolipidy, které mají protinádorové účinky. V jejich modelu se ukázalo, že chlorella tlumí účinek na cizorodé proteiny spojované s virem Epstein-Barrové (známé EBV), tedy problémem, který sužuje a ubírá na kvalitě života nespočetně mnoha lidem > zejména chronicky ne-mocní (CFS). Jedním z mechanismů, pomocí kterého chlorella ozdravuje trávicí trakt, je její prebiotické působení - prebiotikum = vláknina. Chlorella ve střevech ozdravuje armádu symbioticky fungujících bakterií. Mnoho osob má v nepořádku střevo, říkají, že se hodně a kvalitně stravují, přesto mají stále pocit hladu a jsou unaveni. Příčinou tohoto stavu může být více, každopádně jedna za všechny - máte nepořádek ve střevě, které je plné hnilobných bakterií, hlenů, mikroparazitů, tedy plísní, kvasinek apd. A také, máte v něm málo přátelských bakterií, které ve střevě žijí a vytváří v něm symbiózu, jelikož se podílejí na trávicích procesech. Pokud je to i Váš případ, málo natrávená potrava jím v podstatě jen bez podstatného užitku projde a Vy můžete "trpět" podvýživou. Základem zdraví je čisté střevo.

Využití chlorelly
Chlorella obsahuje formu organicky vázaných minerálů, které jsou důležité pro správnou srážlivost krve, dobrý stav nervů, z organismu pomáhají odstraňovat olovo a z kostí vytlačovat radioaktivní kovy (např. stroncium).
Zvyšuje imunitu a také zvyšuje libido, což je v podstatě poznávacím prvkem, že užívání je funkční. Pomáhá při detoxikaci organismu a podporuje trávení, užívá se jako prevence proti rakovině a srdečním chorobám, zmírňuje nepříznivé dopady stresu, pomáhá proti chronické únavě, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, podporuje léčbu zánětů dásní, aftů a oparů, u cukrovkářů jsou hlášeny i případy snížení krevních hodnot cukru.

Užívání
Startovací dávkou jsou 3tbl denně, postupně navyšujeme do 15-30ti tbl denně, u nemocných až 50 i více tbl. Ve vyšším množství pak chlorela působí, jako "antibiotikum." Nejlépe je toto množství rozdělit na 3 denní dávky. U dětí se doporučují dávky poloviční.


Ještě zde krátce vložím sinici spirulinu
A to z důvodu, jelikož někomu více sedí řasa chlorella a někomu spirulina. Zde jsou možnosti. Buďto si sami vyzkoušíte účinek obou, a poté si k dlouhodobějšímu užívání zvolíte tu, která vašemu tělu více chutná-poznáte intuitivně. Nebo je zde varianta 2, kdy si od někoho zapůjčíte několik kousků z každého druhu a necháte si na EAV přístroji proměřit účinnost každého na váš organismus. Osob, které tato měření provádějí je u nás dost, najdete je doslova v každém větším městě. V tomto případě není od věci pátrat po kvalitních poradcích, jež se touto činností zabývají, ale proměřit účinnost řas by měl zvládnout každý.
Spirulina je sladkovodní sinice a vyskytuje se ve vodách s vyšší salinitou (pH mezi 8 - 11). Vyhovuje jí vyšší teplota vody - zpravidla v rozmezí 31-45°C, nicméně přežije i při teplotě 60°C. Tato skutečnost je výhodou při zpracování řasy, protože nedojde tak lehce k rozkladu živin. Spirulina obsahuje krom chlorofylu i modré barvivo fytocianin. Tato sinice má určitým způsobem obdobné složení, jako chlorella.

Ještě uvedu aminokyseliny, které spirulina obsahuje a podotýkám, že obdobné obsahuje i výše zmíněná chlorela. Nejsou uvedeny všechny, ale ty, jejichž výskyt má nejvyšší hodnoty.

Esenciální - tyto si organismus nevytváří a tudíž je dodává z potravy
Fenylalanin - podílí se na regulaci metabolismu
Isoleucin - reguluje vyváženost dusíku v těle, je nezbytný pro dobrý výkon sportovců a regeneraci těla po náročných fyzických výkonech
Leucin - má vliv na mozkovou funkci, důležitý pro harmonickou práci svalů
Lysin - nezbytný pro optimální růst buněk
Methionin - důležitý pro správný metabolismus tuků a zdraví jater
Tryptofan - zvyšuje efektivitu vitaminů skupiny B, je potřebný pro dobrý stav nervového systému
Valin - ovlivňuje mentální činnost a koordinaci svalů

Neesenciální si naše tělo dokáže vytvořit, a tím také částečně pokrýt jejich potřebu pro organismus
Alanin - je stavebním prvkem buněčných stěn
Arginin - podporuje detoxikaci krve, důležitý pro dobrý stav reprodukčního systému
Cystein - potřebný pro harmonický stav slinivky, mírní projevy alergií na potraviny
Glycin - jeho přítomnost zvyšuje efektivitu využití kyslíku v buňkách
Histidin - ovlivňuje přenos nervových vzruchů, zejména ve sluchových orgánech, příznivé projevy u osob, jež mají obtíže se sluchem
Kyselina asparagová - zvyšuje mozkový, svalový výkon, je úspěšná u syndromu chronické únavy. Váže na sebe pro organismus škodlivý amoniak (čpavek)!
Kyselina glutamová - důležitá pro mozkové buňky
Prolin - je základem pro vznik kyseliny glutamové
Serin - účastní se na ochraně tukových vrstev obalujících nervová vlákna
Tyrosin - zpomaluje stárnutí buněk, ochraňuje před spálením pokožky Sluncem


Zelený ječmen
Obnovuje acidobazickou rovnováhu, jedná se tedy o skvělou zásadotvornou potravu a je účinnější než špenát. Vyznačuje se také silnými antioxidačními vlastnostmi.
Dle rozborů údajně obsahuje ve srovnání s pšenicí 25x více draslíku, 37x více vápníku, více než dvojnásobek hořčíku, 5x více železa. Obsahuje také významné množství manganu a zinku. Dále vitamíny, které aktivují enzymy potřebné při prevenci ne-mocí. Má vysoký obsah chlorofylu, bílkovin, cukry, betakaroteny, vitamíny B1, B2, B3, B6, cholin, vitamíny C, E, K, kyselinu listovou, pantotenovou - vit. B5, spoustu aminokyselin. Dále pak hořčík, železo, křemík, sodík, fosfor, bór, mangan, měď, stříbro, chróm… Extrakt zeleného ječmene obsahuje více než 20 enzymů. Ty mají nízkou molekulovou hmotnost a lidské tělo je snadno dokáže využít. Zelený ječmen podporuje zdravý růst. Zelené bílkoviny léčí vředy a chrání povrchové tkáně a sliznice > doporučuji pro osoby s chronickým únavovým syndromem, mají často obtíže s imunitou sliznic a kůže!! Disponují také výbornými deodoračními vlastnostmi. Používá se k osvěžení dechu a ke kloktání. V extraktu je obsažen např. likvidátor volných radikálů > enzym urychlující oxidacii, který je potřebný ke zpracování mastných kyselin, dále např. transhydrogenázu - důležitá pro srdeční tkáň.

Užívání
Lžičku zeleného ječmene rozpustíme ve 2dcl studené vody, mícháme dřevěnou, nebo umělohmotnou lžičkou, vidličkou. Užívejte s pocitem, kolik nám poskytne blahodárných, prospěšných, živých látek. Užíváme 2-3x denně, nejlépe na lačno, potravu přijímat po cca 30ti minutách. Zelený ječmen také obsahuje látku, ze které se tvoří serotonin, tzv. hormon štěstí. Večer tělo přemění serotonin na melatonin a my budeme poctivě spát, jako batolata znavená celodenním hraním ...


Předávkování u zelených potravin nehrozí, ale není třeba užívat více, než naše tělo vstřebá. K užívání mám ještě dodatek. Je třeba vzít v potaz, že každý organismus je zatížen jinak, čili dávky jsou svým způsobem orientačně doporučované. Kolik bude sedět konkrétně Vám si po určité době intuitivně zjistíte sami, uvidíte.
V počátcích užívání zelených potravin, může také dojít k dočasnému zhoršení stavu. Děje se tak proto, jelikož organismus se pustil do odstraňování všeho, co do něj nepatří. Pokud mám poskytnout příklad, proces čištění se dá určitým způsobem přirovnat k chřipce. Pokud máme v těle chřipkové viry, nejprve dostaneme horečky, vše nás bolí, jsme unaveni. Až však dojde k likvidaci virů, uleví se nám. U užívání zelených potravin, kdy dochází k procesu čištění těla, se proto může dostavit únava, malátnost, plynatost, častější stolice-zelenavé zabarvení je v pořádku. Tyto stavy trvají zhruba několik dnů, poté odezní. Někdo udává, že po 2-4 měsících se tyto stavy objevily znovu a v některých případech se přidaly kožní projevy. To je v pořádku, jedná se o hloubkový proces čistění. I kůže je orgán, který vylučuje. Zde je možno částečně napomoci klystýry.

Před spaním je možno užít tabletu chlorelly, nechat pomalu rozpustit, pozor, aby jste při tom neusli! :) Pomáhá při obtížích s dásněmi, při různých odřeninách v ústech, aftech, po vytržení zubu.

Je doporučováno uchovávat na tmavém místě, důkladně uzavřít.

-

Mezi další zelené potraviny pak již můžeme používat de facto "vše", co nám padne do oka a co je zelené barvy. Našemu tělu také velmi chutná špenát, kopřivy, pampeliškové listy, sedmikrásky, ale vše je otázkou výběru. Příroda nám dala nepřeberné množství možností.


S úctou k přírodě a životu Vám ze stránek Živá Voda Lena zasílám srdečné pozdravy.


" Natura fundit ingenium, provehit usus. - Příroda zakládá schopnosti, užívání je rozvíjí "



Vaše Lena




Článek byl zpracován na základě mých zkušeností, poměry vitamínů,
minerálů, užívání aj. dle údajů zpracovatelů a výrobců zelených potravin.
Další články náležící kategorii Zdraví z přírody > ZDE


.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | E-mail | 20. června 2014 v 21:49 | Reagovat

Tento článek je tak podrobně a pěkně napsán, že k tomu ani není co dodat.
Já loni na jaře poprvé vyzkoušela Zelený ječmen. Prvních pět dnů jsem měla dost silné bolesti bříška, protože se mi začal ozývat žlučník. Před pár lety jsem s ním měla potíže a ječmínek začal léčit. Šestý den nastal zlom a nevolnost s bolestí pomalu ustupovala. Potom jsem si užívání,,ZELENÁČE" jen pěkně vychutnávala.
Dnes beru už 14dní Chlorellu, kterou užívám pravidelně před létem každý rok. Tělíčko si ji vychutnává a já jsem nadmíru spokojená. Cítím se vitální, plná energie a je mi dobře po všech stránkách. Užívám 3x7tablet. Když jsem si chtěla loni přidat, abych se dostala na těch 30, nedělalo mi to dobře. Tuto svoji dávku mám odzkoušenou a vyhovuje mi.
Z vlastní zkušenosti můžu ZELENÁČE vřele všem doporučit.
Za článek moc děkuji, je tam vše, co má člověk vědět:-)a dala jste si s ním určitě hodně práce. Někdo by to shrnul do několika vět, ale Vy nám to vždy tak pěkně předkládáte, že i Vaše láska k nám léčí!!!!

2 Živá Voda - Lena Živá Voda - Lena | 20. června 2014 v 22:53 | Reagovat

Jste krásným "živým" příkladem, jak zelené rostliny fungují a jsou prospěšné.
S tou redukcí množství užívání Vám skvěle funguje komunikace s tělem (organismem, buňkami). Samo řekne, kdy je pro něj dost.
Za vaše poslední dvě věty v komentáři upřímně děkuji, je mi ctí zde být s Vámi i se všemi, kteří čtou, ale nemluví ... :)

3 Stenlis Stenlis | Web | 20. července 2014 v 0:37 | Reagovat

Díky za článek..

4 Pavla Pavla | Web | 9. srpna 2014 v 12:07 | Reagovat

Perfektní článek, mockrát děkuji! :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama