- Bakterie, viry, plísně > důvody, proč nás napadají

8. března 2014 v 20:18 | Lena |  - Zdraví A-Z

Dobrý den všem. Dnes se s Vámi chci podělit o mé další poznatky, které se týkají bakteriálních nákaz, viróz, plísní-hub a důvodů, proč nás tyto mikroorganismy napadají. Tímto v podstatě navazuji na dva předchozí články, které se tématicky týkají příčin a vzniku ne-mocí a rakoviny, pokud budete mít zájem, můžete nahlédnout.

Během celého roku nemálo z nás trápí různé virózy, bakteriální nákazy a podobně, kdy jejich nejvyšší výskyt bývá zaznamenáván zejména na jaře a na podzim, tedy v období klimatických změn. Co se týče virové chřipky, s tou se nejčastěji setkáváme v prosinci a lednu. Ale musí to tak skutečně být? Musíme se každý rok trápit kýcháním, smrkáním do kapesníku, bolestmi hlavy, teplotami, či horečkami? Proč se tak děje?

Plísně, bakterie, viry se běžně vyskytují ve vzduchu a jsou přirozenou součástí přírodního systému. V lokalitách, kde je více zeleně je i čistší vzduch, tudíž v této následnosti je těchto mikroorganismů prostší, ve městech, průmyslových oblastech je ovzduší zhoršené díky absenci zeleně, tedy přirozeného čističe vzduchu, tam je také výskyt různých mikroorganismů vyšší. Výjimku tvoří výše zmíněné plísně, jejich výskyt je jak v přírodě, tak ve městech přibližně na stejné úrovni.


Bakterie, viry, plísně nás přirozeně recyklují
Jak je psáno výše, tyto mikroorganismy se v ovzduší vyskytují. Dejme si nyní příklad s chlebem. Přirovnání člověka k chlebu by se někomu mohlo zdát zvláštní, ale má to svůj účel. Mám vyzkoušeno, že chléb, který obsahuje vyšší % různých dochucovadel a chemických složek plesniví velice rychle, ikdyž dle logiky by to mělo být naopak. Pokud si k takovému chlebu přičichneme, cítíme silnou kyselinu, takový chléb, jako vyrobený produkt je překyselený. Čím, je to způsobeno? Chléb, ve kterém jsou obsažena tato umělá dochucovadla je víceméně protkán nevhodnými látkami, tudíž jeho "tělo" není "zdravé". Proto se jej chytají mikroorganismy, jež se jím živí a postupně se postarají o jeho rozložení a zánik. Oproti tomu např. čistý chléb žitný může být bez problémů zabalen do mikrotenového sáčku i více dnů a zůstává v naprostém pořádku. Je přírodní, prostý takových přísad, tedy "čistý", a tudíž zkáze tak rychle nepodlehne. Nyní nemám na mysli chléb vyroben na základě přírodního kvásku, který je přírodním antibiotikem a chrání jej před napadením, ten vydrží ještě déle. Ostatně, mnozí z Vás jste si tento proces jistě vyzkoušeli, jako já.

Stejné je to i s námi. Čím více chemie a nepořádku ze vzduchu, potravin, vody a stresu v sobě máme, tím hůře pro nás. Navíc, jelikož spoustu lidí se o sebe nestará a neprovádí žádné očistné kůry, dochází i ke tvoření kyselin, hlenu v těle a jiného odpadu. Přiznejte si, kdy jste naposledy prováděli nějakou očistnou kůru? Svá auta čistíte zevnitř i vně, doma uklízíte, ale na sebe zapomínáte, přitom vaše tělo se zanáší stejně, jako vše ostatní. Jestliže je ale vaše tělo zanešeno, podle přírodního Zákonu jste vybočili z rovnováhy a dalo by se říci, že jste se sami a dobrovolně odsoudili k pomalé záhubě. Zní to asi trochu tvrdě, ale je to tak.
A právě pro tento účel jsou v přírodě přítomny určité bakterie, plísně a další. Snad v každém těle "zdravěho" člověka i jiných živočichů jsou tyto mikroorganismy v určité míře přítomny, pobývají zde v "klidové" fázi, připraveny na stadium, kdy zemřeme, aby se "probudily" a podílely na recyklaci našeho těla. Do té doby však s tělem mají, je-li možno to takto nazvat, jakousi mírovou úmluvu a ve spící formě s námi žijí ve shodě. Pokud však z nějakého důvodu vybočíme z rovnováhy a jsme oslabeni, probudí se a začnou nás okamžitě recyklovat. Dostáváme tím od přírody informaci, že nejsme života schopní, a tudíž přirozeně odsouzeni k záhubě. Ano, i tímto způsobem s námi příroda komunikuje. Tuto "recyklaci" provádějí jak organismy uložené uvnitř našeho těla, tak organismy přítomné ve vzduchu, tedy z vnějšku. Recyklace tedy probíhá dvoufázově.
Navíc - mikroorganismy z venku na nás v podstatě útočí neustále. Příroda tímto zkouší naši odolnost, tedy životaschopnost. Do zdravého a silného organismu ve velké míře neproniknou, a pokud ano, jsou velmi rychle potlačeny. U oslabeného, které vybočilo z rovnováhy, které je navíc plné chemikálií, hlenů a odpadu, mají zelenou. Pro ně je tento odpad potravou, jíž se živí, ve které se množí, a jak jsem psala výše - tímto nás v podstatě zaživa recyklují. Tyto mikroorganismy nerozlišují živé, či neživé. Jsou "naprogramovány" tak, aby rozložily to, co je určeno k rozložení, tedy to, co vybočilo z přirozené rovnováhy života.

Pokud na chvíli opustíme svět mikroorganismů, v divoké přírodě mezi vyššími organismy, tedy zvířaty můžeme sledovat něco obdobného. Tam roli recyklátorů plní např. kočkovité šelmy, jež se živí masem a přirozeně si při lovu vybírají pomalé, nebo slabší, tedy nemocné, či staré kusy, nebo naopak mláďata, které dospělým, zdravým a rychlejším nestačí. Dá se tedy říci, že tím v podstatě také určitým způsobem vybočily z rovnováhy ...

Dalším příkladem, kde je možno tento proces sledovat je potlučené ovoce a zelenina. Její "tělo již není zdravé", tudíž vybočilo z rovnováhy. Během velmi krátké doby začne být napadáno recyklátory, zahnívat, plesnivět a během určitého časového úseku bude těmito mikroorganismy zcela zrecyklováno.

Na všech výše zmíněných ukázkách je možno sledovat proces neustálé proměny vzniku a zániku podle přírodního a Vesmírného Zákonu.

Dalším ohrožujícím faktorem pro napadení mikroorganismy je energetické oslabení orgánů
Každá živá bytost má kolem svého těla také energetický obal, jež vyzařuje do okolí. Pokud jsme spokojení, šťastní, žijeme v harmonii se sebou i svým okolím, pak jej máme silný, nepropustný a je možno říci, že nás i určitým způsobem chrání před zásahem vnějších vlivů. Před větrem, vlhkem, napadením mikroorganismy apd. Čím zdravější jsme, tím silnější a hustší "stěny" má i tento obal. Pokud bych měla uvést přirovnání, tyto vnější vlivy, se od něj "odrazí", jako od gumového míče a většinou nemají šanci dostat se do hloubky našeho těla, kde by mohly škodit. A pokud se již skrze tuto stěnu dostanou, nyní hovořím zejména o virech, pak jsou v něm velmi rychle potlačeny. Příroda si nás prověřila, nakolik jsme životaschopní, ukázali jsme, že ano. Jsme takto "prověřování" velmi často.

Příklad, jak onemocní orgány
Pokud máme hodně stresu, s nímž se těžce vyrovnáváme, často se rozčilujeme, pak se nám energeticky oslabí žlučník a následně s ním játra. Vztek je horká energie a souvisí s játry, do kterých se ukládá v destruktivní podobě. Pak se může stát, pokud dostaneme chřipku, nebo bakteriální nákazu, že tyto "napadnou" právě játra, jež jsou oslabena.
Pokud jsme často smutní, cítíme nedostatečnost v životě, energeticky se nám oslabí ledviny, soustava močového měchýře a močových cest. Energetickým oslabením se rovněž částečně uzavírá čakra tomuto okolí náležící. A viry, bakterie jsou takovým prostředím přitahovány právě proto, že nemají odolnou energetickou ochranu. Pokud tedy často onemocníte na zánět močového měchýře, máte energeticky oslabeno toto místo.
A tak bychom mohli pokračovat dále ...

Pokud vše shrnu, tato energeticky oslabená místa se také objeví v naší auře, energetickém obalu našeho těla, který zmiňuji výše. Vytváří se v něm trhliny, díry, otvory, díky tomu je jeho stěna propustnější, a v této následnosti je pak pro různé nezvané hosty, včetně mikroorganismů přístupnější, aby mohli náš organismus napadnout a recyklovat.



Lena



Jak se vyvarovat napadení mikroorganismy > ZDE








Autorská práva psaného projevu Živá Voda Lena.
Rozšiřovat je možno pouze s mým vědomím a souhlasem.








.


 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | E-mail | 9. března 2014 v 21:07 | Reagovat

Velice dobrý a naučný článek. Jen bych se ještě chtěla zeptat ohledně očisťovací kůry. Praktikujeme detoxikaci na jaře a podzim. Vždy nám kůra trvá cca 28dní. Myslíte, že to stačí. Možná bych se ještě přiklonila 1x týdně půst(třeba podle Luny?).
Děkuji! :-)

2 Živá Voda - Lena Živá Voda - Lena | 10. března 2014 v 13:51 | Reagovat

Tak na to nelze zcela jednoznačně odpovědět. Každý organismus je zanešen jinak a každý člověk má také svůj styl, který mu vyhovuje.
Mi osobně přijde vhodné, jako prvotní a počáteční, celkové pročištění organismu dle sedmi kroků, jež mám uvedeny v rubrice "Samoléčba". Poté již provádět pravidelné očisty dle uvážení každého jednotlivce.
Pokud provádíte "detox" pravidelně 2krát do roka, pak jsou vaše těla určitým způsobem pročištěna, tím také reagují přirozeněji a Vy získáte propojení mezi ním a vaším "vědomím" > tedy s tělem a jeho potřebami komunikujete lépe. Řiďte se proto svými pocity, které Vám VŽDY správně napoví, co je pro Vás v danou chvíli vhodné. Tím chci říci, pokud máte pocit, že zařadit půst jednou týdně Vám prospěje, není nic jednoduššího, než to vyzkoušet. Později sami uvidíte, zdali Vám tato metoda vyhovuje.
Já kupříkladu piji pouze vodu, nebo ovoc. a zelen. šťávy při Novoluní, v tento den se tělo pročišťuje volněji a lépe. Nebo v létě po 3 dny konzumuji pouze melouny, krásně se pročistí ledviny a nejen to.

3 Jarka Jarka | E-mail | 10. března 2014 v 14:33 | Reagovat

Tak podle Luny to musíme opravdu vyzkoušet a já si myslím, že tělíčko by protestovat nemělo. Někdo říká, že to až tak dobře není. Ale proč? Vždyť pročistit celý organismus je určitě dobře.
A také mě zaujal ten meloun. To si zapíšu do kalendáře a za zkoušku to stojí.Jen se chci ještě zeptat, v jakém množství ten meloun jíte? Určitě to má nějaká pravidla. Pokud by ho bylo moc, také to není dobré, že?

4 Živá Voda - Lena Živá Voda - Lena | 11. března 2014 v 13:02 | Reagovat

Jj, nezapomeňte si to poznamenat do kalendáře.. :)). Tato vaše zmínka mi pozdvihla koutek do úsměvu...
Já se řídím potřebami svého těla, takže jsem meloun konzumovala tak, abych neměla hlad, ani žízeň. Dalo to zhruba 2-3 větší melouny denně. To je ovšem pouze orientační, každý si musí vyzkoušet sám. A také-odpovědnost za postup a výsledky si nesete sama.

5 Jarka Jarka | E-mail | 11. března 2014 v 14:44 | Reagovat

Já vím, že to asi vyznělo směšně. Ale já mám kolikrát takové dny, že nemám čas se ani napít. Otevřu obchůdek v šest hodin a podívám se na hodiny a je třeba i devět a já zjistím, že pro zákazníky bych se rozdala a udělám všechno a na sebe zapomínám. Už si dávám hrníček s vodou skoro k pokladně a učím se aspoň hodně pít, když už třeba nic nejím. Tak že já vlastně očistu dělám skoro pořád. Proto jsem napsala, že si to musím zapsat do kalendáře. Až budou melouny, nakrájím do misky a to nějak zvládnu. Tak to se mnou je!

6 Živá Voda - Lena Živá Voda - Lena | 15. března 2014 v 16:53 | Reagovat

Ne, směšně ne, vtipně.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama