- Cukroví nepečené > Mozartovy koule - velmi dobré > 2 recepty

18. prosince 2013 v 18:02 | Lena |  Recepty - sladké mňamky :)

Na pořadu dnešního dne mám další receptík, který pravidelně s oblibou zařazuji do svého repertoáru vánočního pečení i nepečení. U všech konzumentů, jež rádi zobou sladké má úspěch a já osobně si bez tohoto druhu cukroví sváteční tabuli nedovedu představit. Předkládám recepty dva, vyberte si, který je Vám sympatičtější.



/ 1 /

Bílá hmota - vnitřní
32 dkg moučk. cukru
7 ... másla
10 ... suš. mléka
trochu rumu + několik kpk mandlové tresti

Tmavá hmota - vnější
2 klasické balíčky perníčků - (necháme pomalu usušit v mírně předehřáté troubě - poté je na jemno nastrouháme)
24 dkg másla
20 ... moučk. cukru
3 lžíce kakaa
1 dcl rumu

Čokoláda
tuk, např Iva
čokoláda na vaření
moučkový cukr
kvalitní kakao

+ ořechy, nebo mandle

Směsi na obě hmoty zpracujeme. Do bílé zabalíme ořech, či mandli, vytvoříme stejnoměrnou kuličku, obalíme tmavou hmotou. Poté necháme v lednici ztuhnout, cukroví napíchneme párátkem a namáčíme v čokoládě (dobře se také nanáší štětcem), po zaschnutí je možno koule ozdobit dle vlastní fantazie, např. vytvořením houslového klíče z bílé čokolády apd.
Hotové koule vkládáme do barevných košíčků, dle vašeho vkusu.


/ 2 /

Lískooříškový nugát
12,5 dkg másla
12,5 ... sušeného mléka
12,5 ... moučkového cukru
2,5 ... mletých lískových oříšků
lžíce kakaa

Marcipán první
7 dkg mletých mandlí
7 ... moučk. cukru
1/2 bílku z 1 vejce
Marcipán druhý
7 dkg mletých pražených nesolených pistácií
7 ... moučk. cukru
1/2 bílku z 1 vejce
špetka zeleného potrav. barviva

+ čokoládová poleva

Z ingrediencí na nugát vypracujeme těsto a vytvoříme z něj kuličky. Zpracovaná marcipánová těsta rozválíme a vykrájíme na čtverečky. Nugát. kuličku nejprve obalíme hnědým, poté zeleným marcipánem. Koule namáčíme do čokolády, jako u receptu / 1 /.
Pokud toužíte, aby se vaše koule rovnaly těm pravým Mozartovým, protože jinak by jste neměli klidné spaní, namáčejte je nejprve do mléčné polevy a po zaschnutí do hořké. ;-)


Přeji krásné mlsání








.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Aktuální články

Reklama