- Jak odstranit dusičnany ze zeleniny - návody

16. září 2013 v 21:43 | Lena |  - Rady a tipy

Tento návod jsem obdržela, pokud máte zájem, můžete jej vyzkoušet ;-) .

Zeleninu, kterou jsme nakrájeli vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme lžíci citrónové šťávy, lžičku olivového oleje. Na mírném ohni pozvolna zahříváme. Nepřikrýváme pokličkou. Po dosažení cca 37°C odstavíme a 15 min. louhujeme. Poté scedíme, necháme okapat a následně vaříme běžným způsobem, na který jsme zvyklí.



Pokud připravujeme pokrm ze zeleniny připravený v páře, pak zeleninu před přípravou pokapeme citrónem a olivovým olejem, účinek odstranění dusičnanů bude obdobný, jako u předešlého návodu.

Toxiny z plísní neutralizuje česnek, cibule, křen, pórek, ředkev, červená řepa, citrón.

-
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama