- Andělská polévka - chutná, rychlá, jednoduchá

16. července 2013 v 22:42 | Lena |  - Recepty - vaření

Říká se, že polévka je grunt a konkrétně u této Andělské tohle rčení každopádně platí. A dvojnásobně tento recept ocení kuchařky, které vaří velmi často. Co si budeme povídat, někdy člověk vaří s chutí, jindy by měl rád trochu klid, tak hledá něco jednoduchého, rychlého, co zasytí. U této polévky rovnou smázneme dvě mouchy jednou ranou, jelikož splňuje všechny výše zmíněné požadavky a jako třešničku na dortu ještě nabídne bonus, v podobě dobré chuti, kterou ocení celá rodina. Apropo - chutná dětem i mužům. I já jsem této polévce uvolnila čestné místo mezi mými oblíbenými recepty.


Ingredience:
Pro 5 osob
Doba přípravy 30 minut

1,5 l vody
10 dkg másla
2 lžíce dětské krupičky
3 středně velké brambory na kostičky
1 tavený sýr čistý, nebo s přídavkem žampionů, či čunky - taveňák nekupuji, ale tentokrát jsem udělala výjimku
hrst sekaných čerstvých nových kopřiv, nebo špenát - mražený, čerstvý
sůl
někdo přidává i Vegetu, libeček, to už je na Vás

Postup:
Máslo v hrnci rozpustíme, přidáme krupici, vytvoříme světlý podklad na jíšku, zalejeme vodou (může být i horká z varné konvice). Až vše začne vařit, vhodíme brambory, vaříme do změknutí, poté vložíme ostatní ingredience, ještě krátce povaříme a můžeme servírovat.

Tip: Pokud rádi zdobíte, nechte si bokem trochu špenátu (kopřiv) a v konečné fázi, když je polévka téměř hotová z ní trochu odlíjete do menšího kastrůlku. Do něj nasypte špenát v takovém množství, aby odstín byl viditelně tmavší od původní polévky. Chvíli převařte. Talíře naplňte polévkou, do nich pak nalejte tmavší zbytek, vytvořte ornamenty dle Vaší fantazie.


Přeji dobrou chuť :)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama