- NEMOC - proč a jak vlastně VZNIKÁ / 1 /

30. května 2013 v 21:08 | Lena |  - Zdraví A-Z

NEMOC > NE - MOC.
Nikdo z nás neskáče radostí, když se necítí dobře, je unaven, vyčerpán, má bolesti, záněty, teploty, horečky. Pokud tato nepříjemnost někoho postihne, snaží se tento stav, pokud možno, co jak nejdříve uvést do opětovného pořádku, aby byl zase svěží, plný elánu a chuti do života. Vždyť proto žijeme. Abychom se radovali, tvořili, poznávali, učili se a byli nějak prospěšní. Nemoc nám však v prožívání života brání a jeho proces zastaví, na tak dlouho, dokud se znovu neuzdravíme.

Obecně se jedná o stav organismu, kdy se jeho vnitřní prostředí neztotožňuje v souladu s přirozenými procesy celého Vesmíru a vybočí tak z normálu. Pro vyjádření tohoto stavu se používá slovo ne-moc, tedy, v překladu, v tuto chvíli nemáme nad svým tělem moc, nemůžeme jej ovládat.

Proč nemoc vzniká
Za vznikem nemoci stojí několik základních faktorů:
1. Je důležité, co jíme
2. Co pijeme
3. Co a jak dýcháme
4. Vjemy - příjemné, čili konstruktivní > posilují naši imunitu a obranyschopnost
- nepříjemné, čili destruktivní > naši imunitu oslabují
5. Patří zde i parazité, ale to je již jiná kategorie

Když se narodíme, býváme zpravidla naprosto zdraví (v tuto chvíli neberu v potaz vrozené vady a v souvislosti se zhoršováním životního prostředí klesající celkovou úroveň zdravotního stavu obyvatelstva).


Pokud tedy vezmeme v potaz, že se narodíme relativně zdraví. Náš trávicí systém pracuje naprosto v pořádku, orgány rovněž, imunitní systém ještě není zcela vyvinut, ale pomalu se rozvíjí a získává na síle. K tomu potřebujeme mateřské mléko, které obsahuje všechny látky, jež nám dává veškerou výživu, kterou ke svému počátečnímu vývoji a vývoji našeho imunitního systému potřebujeme. Devět měsíců jsme pobývali v těle matky, kde nás obklopovala voda, tudíž, první potrava musí být tekutá. Až se "aklimatizujeme", postupem času si pomalu zvykáme na stravu pevnou.
Ovšem, zde, již v našem základním vývoji vznikají první chyby ve složení námi přijímané potravy, jelikož nemálo maminek používalo v dřívější době k naší výživě také sušené mléko kravské, které obsahuje mnohonásobně vyšší množství kaseinu a je určeno pro tele, ne pro lidské dítě. Dnes je trh pestřejší, kdy je možno vybrat si i jiné druhy.

Také si nejsem "jista", co vše nám může způsobit očkování, navíc, pokud se provádí v době, kdy ještě nemáme plně vyvinutou imunitu a obdržíme kombinovanou vakcínu...

Sami sobě také škodíme nevhodně kombinovanou potravou, kdy konzumujeme málo přirozené, živé potraviny, tedy, čerstvé ovoce, zeleninu, ořechy, semínka a jíme mnoho vařené stravy, mléka, mnoho masa, uzenin, masových vývarů, které jsou špatně stravitelné, zejména pro osoby s krevní skupinou A. Do jídelníčku také zařazujeme mnoho bílého pečiva, výrobků z bílé, vymílané mouky, cukru, tuků, oplatků, chipsů - které mimo jiné obsahují spoustu Éček. Večer, či v noci by se nemělo jíst vůbec, neboť v té době náš žaludek netráví a přijatá potrava nám tam zůstane až do rána.
Navíc, pokud máme v životě hodně stresu, kterému se v dnešní uspěchané době nelze vyhnout a neumíme jej ventilovat, ukládá se v našem organismu v podobě různých energetických bloků, blokuje orgány (např v ledvinách se ukládá smutek, v játrech hněv > pamatujme - stres je také forma energie, jako vše!). A jelikož naše orgány jsou energeticky oslabeny, máme málo energie, rychleji se unavíme, proto, abychom vydrželi denní režim, dopujeme se různými životabudiči, jako je káva, přebytek sladkostí, kouření, nezdravé energetické nápoje apd > to vše spolu s výše zmíněným stresem překyseluje organismus. To nám ale také dle zásady, akce - reakce oslabuje orgány, např slinivku.

Všemi těmito procesy si ovšem postupně zakládáme ke zhoršování funkce zažívání, v žaludku a trávicím traktu se hromadí špatně strávené zbytky potravy a jelikož přijímáme málo vlákniny, také zácpy a takováto potrava pak v našich střevech kvasí a "zahnívá". Toto vše se skrze střevní stěnu dostává i do celého organismu. Začíná vznikat určité překyselení > nerovnováha v pH. Střevo v tomto stavu se tak stává živnou půdou pro různé mikroorganismy, plísně, které se sice v našem organismu běžně vyskytují, ale jsou velmi rychle potlačeny armádou, kterou tvoří také tzv přátelské bakterie a žijí s naším organismem v určitém souladu. Avšak díky nevhodnému životnímu stylu, jich v našem těle ubývá. Plísně, kvasinky se tak začnou rapidně rozmnožovat a skrze střevo mohou "prorůstat" i do ostatních částí organismu, do orgánů, napadají také sliznici krku, vnitřní sliznici genitálií. (Dámy, pokud často trpíte kvasinkovými infekcemi, hlavní původce je zpravidla ve Vašem střevě). Navíc - různé plísně, parazité také do našeho organismu vypouštějí odpady své látkové výměny, které jsou pro naše tělo toxické.
A máme krásně zaděláno na překyselení organismu.

Orgány jsou "ucpány", žlučník je plný písku, či kamínků díky nevhodně zvolené potravě, která navíc obsahuje velké množství tuku, ledviny špatně filtrují, i tam mohou být přítomny kameny, dochází tak i k postupnému ucpávání cév nezdravým cholesterolem, slinivka je unavená neustálými stresy a nadměrným příjmem sladkostí, čili špatně pracuje. Střevo máme ucpáno velkým množstvím tvrdé stolice, které se nám může usadit v jeho klcích, jež ve velké míře vstřebávají živiny, ale tato funkce je v podstatě oslabena. Všemi těmito i výše zmíněnými procesy také mohou postupně slábnout funkce ostatních orgánů, jelikož celý náš organismus je propojen a pracuje souměrně. A pokud se něco nedostává jednomu, může strádat i jiný.
Buňky vnitřní stěny sliznice střeva mohou také začít tvořit méně hlenu, který je potřebný pro správnou peristaltiku a zároveň působí, jako ochrana. Může také docházet ke snížené funkci tvorby různých hormonů, enzymů.
Celý náš organismus se pomalu začíná topit v kyselině, jelikož pH jeho vnitřního prostředí se ze zásaditého mění na kyselé....

V ovzduší a nejen tam, se vyskytuje spoustu různých virů, plísní, bakterií... Pokud se s nimi setká zdravý organismus, kde vše pracuje, jak má, poměrně rychle jsou v něm potlačeny. Ovšem v organismu, který je "ucpán" a navíc se topí v kyselině, je tudíž oslaben, se takovýmto mikroorganismům daří velice dobře. Tělo v tomto stavu nedokáže řádně potlačit všechny nežádoucí mikroorganismy a ty se pak v těle vyskytují v určité míře stále. Imunitní systém, který pracuje špatně se sice snaží tyto mikroorganismy likvidovat, ale nedaří se mu to v plné míře. Čili, bakterie, viry i plísně jsou v těle stále, a to mu samozřejmě neprospívá. Vznikají neustálé záněty, alergie, angíny, chřipky, bolesti kloubů, hlavy apd. Člověk v takovémto rozpoložení pak v tomto případě sklouzne do stavu chronického, kdy není ani zdráv, ani nemocen, je stále unaven, bez energie. I osoby trpící tzv chronickým únavovým syndromem lze zařadit do této kategorie.





- Článek je chráněn autorským právem -


 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama