- Účinky medu + med a skořice > tipy pro zlepšení zdraví

16. března 2013 v 19:54 | Lena |  - Zdraví z přírody


Jednou z mnoha možností léčení pomoci síly přírody jsou včelí produkty. Velmi známé a vcelku běžné je používání včelího medu, dále je možné použití včelího pylu, mateří kašičky, včelího jedu a propolisu. V tomto dokumentu mimo jiné naleznete zajímavé tipy pro použití medu v kombinací s účinky skořice.



Med - je kromě své dobré chuti významným zdrojem potřebných živin. Jeho působení na zdravotní stav je velmi rozsáhlé, uplatňuje se při onemocnění dýchacích cest, nachlazení, chudokrevnosti, ledvinových potížích, nemocech srdce, nemocech žaludku.
Včelí pyl - Květový pyl sbírají včely a ukládají je do buněk v plástvích kde jej dál upravují za pomoci medu do snadno stravitelné podoby. Pyl obsahuje velké množství biologicky účinných látek, zejména bílkoviny, minerály, enzymy, kyseliny, vitamíny. Svojí podstatou je zásadně hodnotnější a pro tělo daleko přijatelněší než v současnosti moderní syntetické multivitamíny.
Mateří kašička - je produktem hltanových žláz včel, které ji používají k výživě včelí matky. Je to surovina dlouhodobě známá a používaná jako přirozený zdroj stimulačních látek se širokým spektrem účinků, hlavně v oblasti jater, srdce, nervové soustavy, stimulace krvetvorby, podpoře imunitního systému, metabolismu bílkovin, tuků, cukrů, k podpoře psychické rovnováhy, fyzické kondice, schopnosti rozmnožování.
Včelí jed - využití včelího jedu je známé formou včelího bodnutí do postiženého místa, nebo jsou na trhu masti s obsahem včelího jedu. Terapie je účinná ke zmírnění bolestí při artróze, zánětech kloubů, bolestech páteře, namožených svalů, ústřelech, změkčení pooperačních jizev, má silné protizánětlivé účinky.

Propolis - je velmi vzácná přírodní látka, kterou vylučují pupeny rostlin a stromů k ochraně před plísněmi, viry a bakteriemi. Včely tuto látku sbírají, tmelí jí mezery v úle, ale hlavně ji používají, jako jedinou možnou desinfekci na plástvích a v úle. Výrobky vyrobené z propolisu vykazují velmi rozsáhlé a dnes klinicky ověřené biologické účinky na živý organismus. Mají výborný desinfekční účinek na řadu bakteriálních, virových a plísňových procesů. Rovněž vykazuje analgetické účinky, uplatňuje se při regeneraci poškozené kůže.
Lena - dodatek: kvalitní propolis by měl obsahovat alespoň 12% této látky v celkovém obsahu množství lihu

Med a skořice - kde pomáhá
Lena - mohu potvrdit příznivé účinky medu v kombinaci se skořicí, v minulosti jsem, nezávisle na tomto článku některé tipy vyzkoušela a skutečně se prokázaly, nejen mi osobně, ale také ostatním, jimž jsem následně tato doporučení předala

Je zjištěno, že směs medu a skořice léčí většinu nemocí. Med se vyrábí ve většině zemí světa. Dnešní vědci jej doporučují, jako velmi účinný lék na všechny druhy nemocí. Med může být užíván bez jakýchkoliv vedlejších účinků na mnoho druhů nemocí. Vědci zjistili, že ačkoliv je med sladký, jestliže se bere ve správných dávkách, jako lék, nemůže ublížit ani diabetickým pacientům. Týdeník World News, vycházející v Kanadě, ve svém vydání datovaném 17. ledna uveřejnil následující seznam nemocí, které mohou být léčeny medem a skořicí, jako výsledek studií západních "vědců".
Lena - med je nejlepší domácí, mnoho medů, které nabízejí obchodní řetězce je upravováno za pomocí vysoké teploty, která ničí minerály a některé léčivé látky v něm obsažené
Můj tip - pokud Vám med zcukernatí (je to přirozená reakce a nesnižuje se tím jeho kvalita), vložte jej ve skleněné nádobě do teplé vodní lázně, která ovšem nesmí přesáhnout 50°C, jinak ztrácí hodnotné minerály

Použití
Anémie - po dobu 2 měsíců konzumovat dvě lžičky medu denně.
Nemoci srdce - 1/ smíchejte med a mletou skořici a mažte na chléb místo džemu, nebo marmelády a jezte pravidelně k snídani. Snižuje to hladinu cholesterolu v krvi a cévách a chrání pacienty před infarktem. Ti, kteří už infarkt prodělali a budou jíst toto denně, budou se držet míle daleko od dalšího infarktu. Pravidelné snídaně tohoto druhu ulevují při zadýchávání a posilují srdeční tep. V Americe a Kanadě, různé domy s ošetřovatelskou péčí léčí takto své pacienty, kteří jsou ve věku, kdy cévy a žíly ztrácejí svou pružnost a mohou se ucpávat. Med a skořice vracejí cévám a žilám jejich pružnost.
2/ osobám, které nejsou tolerantní k užívání samotného medu se podává ochlazené převařené mléko s libovolným množstvím medu.
Artritida - artritičtí pacienti mohou denně, ráno a večer, jeden šálek horké vody s 2 lžičkami medu a 1malou lžičkou skořice. Berou- li toto pravidelně, může se vyléčit dokonce i chronická artritida. Dle výsledků průzkumu dělaného na univerzitě v Copenhavenu bylo zjištěno, že z 200 pacientů léčených 1 lžící medu a lžičkou skořice před snídaní, 73 nemocných bylo úplně zbaveno bolesti a do měsíce nemocní, kteří se nemohli pohybovat, začali chodit bez bolestí.
Na bolavá revmatická místa, obklad - med se natře na čisté plátno, přiloží a ovine obvazem, mění za dvě hodiny.
Infekce močového měchýře - rozpustit 2 lžíce medu a 1 lžičku skořice ve sklenici vlažné vody a vypít. Tím se odstraní infekce měchýře a močových cest.
Bolesti zubů - smíchejte 1 lžíci skořice a 5 lžic medu. Aplikujte 3x denně na bolavý zub a bolest přestane.
Snížení cholesterolu - 2 lžíce medu a 3 čajové lžičky skořice smíchané se 2dcl horké vody, které podávali pacientům s vysokou hladinou cholesterolu, dokázaly snížit hladinu cholesterolu o 10% do 2 hodin. Podává- li se 3x denně, je vyléčen i pacient s chronicky vysokou hladinou cholesterolu. Dle informací zmíněného časopisu i samotný pravý med, je- li užíván denně, zabraňuje zvyšování cholesterolu.
Játra - glukóza obsažená v medu je produktem výživným a lehce využitelným, a proto zvyšuje zásoby glykogenu v játrech a urychluje proces látkové výměny. Játra jako centrální laboratoř organizmu se zúčastňují množství životně důležitých procesů, např. při přeměně uhlovodanů, bílkovin, tuků, vitaminů, hormonů atd. V játrech se produkují enzymy, karoten se mění na vitamin A, vzniká tu žluč. Mnoho lékařů na celém světě doporučuje při onemocněních jater pít ráno a večer malý šálek čaje s medem.
Nachlazení - ti, kdo trpí na časté nachlazení, by měli užívat 3x denně 1 lžíci vlažného medu s ¼ lžičky skořice po dobu 3 dnů. Tím se vyléčí nachlazení, chronický kašel a pročistí průdušky.
Kašel - užívat na prach semletou mátu peprnou smíchanou s medem
ředkvičková šťáva smíchaná s medem ředí hlen, ulehčuje jeho vykašlávání
Rýma - může pominout v průběhu pěti minut, jestliže budeme žvýkat jako žvýkačku kousek medové plástve. Jestliže jsou napadnuty dutiny, žvýkání je třeba opakovat každou hodinu a žvýkat déle než 15 minut. I ty "nejhorší dutiny" je možné tímto způsobem bez recidivy vyléčit nejrychleji v průběhu jednoho dne, nejdéle v průběhu týdne.
Potíže se žaludkem - 1/ med se skořicí úspěšně léčí bolesti žaludku a chrání žaludek od vzniku žaludečních vředů. Dle studií prováděných v Indii a Japonsku med a skořice zabraňují tvoření nadbytečných plynů při trávení.
2/ při žaludečních a dvanácterníkových vředech. Během léčby mizí bolesti, mdloby, zvyšuje se obsah hemoglobinu v krvi a zlepšuje se celkový stav nemocných. Během léčení vředové nemoci žaludku se doporučuje podávat nemocnému med 1,5 - 2 hodiny před jídlem, nebo 3 hodiny po jídle. Pití teplého roztoku medu způsobuje zředění hlenu v žaludku a urychluje vstřebávání, nedráždí střeva a snižuje jeho kyselost. Naproti tomu studený roztok medu zvyšuje kyselost, zadržuje obsah žaludku a dráždí střeva.
Posílení imunitního systému - každodenní užívání medu a skořice posiluje imunitní systém a chrání tělo před viry a bakteriemi a brání útokům virových infekcí. Med obsahuje obrovské množství železa a vitaminů. Pravidelné užívání medu posiluje bílé krvinky v jejich boji s viry a bakteriemi
Těžký žaludek - 1 lžička skořice a 2 lžíce medu před jídlem zabraňuje zvýšení kyselosti žaludku i u nejtěžších jídel.
Tuberkulóza - konzumovat hodně medu a pít čaj z bílé kopřivy oslazený medem.
Hemoglobin, jeho zvýšení v krvi - 1- 2 lžičky medu denně
Chřipka - med obsahuje přírodní látky, které zabíjejí kmeny chřipky a chrání před ní pacienty.
Lena - zjistila jsem, že viry chřipky ještě účinněji likviduje propolis
Dlouhověkost - čaj vyrobený z medu a skořice, je- li užíván pravidelně, zabraňuje předčasnému stárnutí.
Proti chřipce - do sklenice teplého mléka přidáme 2 lžičky medu a na špičku nože másla.
Vezměte 4 lžíce medu, 1 lžíci skořice a spolu se 3 šálky vody uvařte jako čaj. Pijte ¼ šálku 3x denně. To udržuje kůži čerstvou a hebkou až do vysokého věku. Délka života stále vzrůstá a i 100letí lidé mohou být svěží.
Vyčerpání po nemoci, psychická zátěž - 500 g kefíru smícháme s 1 polévkovou lžící medu, 2 lžičkami ovesných vloček a jedním žloutkem. Za stálého míchání doléváme šťávu z 1 citronu, až se vločky rozplynou, užíváme
Pupínky - 3 lžíce medu a 1 lžička skořice se smíchá v pastu. Ta se aplikuje na pupínky před spaním a ráno se smyje teplou vodou. Když to děláte denně, pupínky do týdne zmizí i s kořeny.
Popáleniny - méně bolí a rychleji se hojí po obkladech z medu. Med však bude účinný jen tehdy, jestliže je čerstvý, biologicky "živý" a nefalšovaný.
Kožní infekce - aplikace medu a skořice na postižená místa léčí ekzémy i pásový opar a všechny typy kožních infekcí.
Hubnutí - každý den ráno, 1/2 hodiny před snídaní na lačný žaludek a večer před spaním vypijte šálek medu se skořicí. Pravidelné užívaní sníží váhu i u mimořádně obézních osob. Pravidelné užívaní zabraňuje usazování tuku i při požívání mimořádně tučných jídel.
Rakovina - Nedávné výzkumy prováděné v Japonsku a Austrálii prokázaly, že i pokročilá rakovina kostí, žaludku a střev může být s úspěchem léčena. Pacienti trpící těmito druhy rakoviny by měli užívat lžíci medu a lžíci skořice měsíc 3x denně.
Chronická únava - nedávné studie ukazují, že cukr obsažený v medu nejvíce pomáhá při regeneraci tělesných sil. Pacienti- senioři užívající med a skořici v poměru 1 ku 1 jsou čilejší a ohebnější. Dr Milton, který tyto výzkumy prováděl říká, že 1 lžíce medu a malá lžička skořice smíchané s vodou a brané několikrát denně a hlavně kolem 3 hodiny odpoledne, kdy začíná klesat tělesná vitalita obnoví do týdne vitalitu těla.
Zápach z úst - lidé v Jižní Africe již odedávna, první co ráno udělají, že kloktají 1 lžíci medu a lžíci skořice smíchané s horkou vodou. Jejich dech tak zůstává čerstvý po celý den.
Kožní vředy, hnisající rány - smíchá se půl na půl med s moukou + trocha vody, aby vznikla přiměřená směs, podobné konzistence, jako těsto a tato směs se užívá, jako léčivý obklad.
Křeče v lýtkách, škubání očních víček - 2 kávové lžičky medu při každém jídle. Lena- může být způsobeno nedostatkem hořčíku a draslíku, med tyto prvky obsahuje
Nespavost - před ulehnutím pravidelně konzumovat 1 - 2 lžičky medu.
Toxické působení a jeho omezení - z užívání kávy, tabáku, alkoholu nebo silného čaje užíváme med
Staří lidé - by měli užívat 2 lžičky medu denně
Červíci - ničíme křenovou šťávou uvařenou s medem, nebo roztlučenými semeny vratiče, smíchanými se 3 částmi medu, užíváme ráno a večer 1 lžičku směsi.
Zácpa - jíst chléb s medem.
Zlepšení trávení - ředkvičková šťáva smíchaná s medem posiluje trávicí činnost žaludku
Rentgenové záření, uranové doly, záření uranu - med do určité míry působí i proti negativním účinkům rentgenového záření.
Kloktadlo pro zpěváky a na bolest v krku - cca 5 minut povaříme 1l vody, po zchladnutí asi na 40 °C v něm rozpustíme 1 kávovou lžičku medu
Klystýr s přídavkem medu - při zácpě, horečce, neštovicích i při bolestech hlavy vyvolaných horečkou.
Rány, zápaly - 2 kapky rybího tuku smícháme s půl lžičkou medu. Mast, která vznikla tímto způsobem, natřeme na gázu, přes noc přikládáme na ránu. Už druhého dne si všimneme ustupujícího zápalu. Mast používáme do úplného vyhojení.

Krystalizace medu
Proces krystalizace medu je běžný u všech medů s vyšším obsahem hroznového cukru - glukózy. Med řepkový, lipový, z jeteliny, medovicový a vřesový po určité době krystalizuje, ovšem jednodruhový med akátový s vyšším obsahem fruktózy - ovocného cukru - nekrystalizuje nikdy.

Může med i škodit? ANO
Případy, kdy nám med může škodit jsou známy především z Turecka, Řecka, ale také z USA. Příčina skutečnosti, že med v těchto zemích je občas jedovatý, spočívá v rostlinách, z nichž sbírají včely nektar. V některých oblastech světa mohou tuto jedovatost způsobit květy rododendronů, sněženek, nebo narcisů. Po požití jedovatého medu nastávají různé nepříjemné stavy, svědění po celém těle, nevolnost, zvracení, závrati a mdloby. Tyto stavy mohou trvat několik hodin až několik dnů. Ve vzácných případech byly zaznamenány i případy úmrtí člověka po požití takovéhoto medu.


-
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Ales Ales | E-mail | Web | 28. června 2014 v 10:46 | Reagovat

libi se mi

Nový komentář

Vezměte na vědomí, že diskuse je moderována. Než se nový komentář začne zobrazovat, musí jej nejdříve schválit autor blogu.

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama