- Kuřecí roláda "raz dva" a téměř bez práce

28. března 2013 v 22:27 | Lena |  - Kuchařka pro muže

Pokud chcete potěšit nějakou milou návštěvu vlastnoručně upečenou kuřecí roládou, není nic jednoduššího. Tento recept jsem dostala i s fotografiemi a postup je velmi jednoduchý.

Potřebný "materiál": cca 700g kuřecích řízků, slanina, plátkový sýr, jemně osolená, opepřená, řidší vaječina, mletá paprika (sladká, či pálivá), sůl, (na fotografiích je místo vaječiny pórek, s vaječinou je však roláda chutnější)

Koupíte si pečící papír, kterým vyložíte formu srnčího hřbetu. Řízky očistíte, zbavíte případných blanek, tence naklepete (paličkou, nebo pěstí, kuřecí maso je velmi měkké, jde to dobře), posolíte, obalíte v paprice.
Řízky vyložíte formu po celé délce, pokladete slaninou, sýrem, vaječinou a dále vrstvíte stejným způsobem. Já osobně bych ingredience na řízky nedávala až ke krajům formy, neboť při porcování hotové rolády by nemusely být celistvé a vše by se mohlo rozpadat. Když však nebudou až u krajů, maso, které se ve vrstvách bude samo sebe dotýkat, k sobě pěkně přilne. To je již na každém z Vás, postupujte, jak je libo. ;-)













PŘEJI DOBROU CHUŤ
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama