- Kachní pečínka po kantonsku (čínský recept)

28. března 2013 v 23:20 | Lena |  - Recepty - vaření


Tato kachnička je trošku na "sladko", ale rozhodně nezklame Vaše chuťové buňky..

Postup
Do pekáče nalijeme vývar a do něj dáme:
2 lžíce medu
4 nahrubo nakrájené cibule
6 česneků nakrájeného na plátky
lžičku skořice (já dala pouze 1/2)
lžičku nastrouhaného zázvoru


Vše promícháme, kachnu lehce osolíme, prsíčky dolů položíme do pekáče a směsí hezky obalíme, z vnějšku i zevnitř. Necháme uležet dvě hodiny, nebo přes noc. Poté, za občasného podlévání pečeme při teplotě 180 °C, při tom můžeme odlévat případný tuk, který kachna pustí. Po změknutí masa odkryjeme víko pekáčku a dopékáme do zlatova. Kachna se peče zhruba 2 - 2,5 hodiny, záleží na kvalitě masa
Jako příloha je vhodná rýže. Můžeme ozdobit kolečkem ananasu


DOBROU CHUŤ
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama